Lastest Basic General Knowledge 2019 Part 2 - Knowboy

Lastest Basic General Knowledge 2019 Part 2

Lastest Basic General Knowledge 2019 Part 2



Lastest Important questions in MCQ type for all competitive examinations. These questions are most important for railway examination of group D, SSC, PSC, clerical post job. All types of questions are sets in this like, important history, physics, life science e.t.c. 



1. The base camp of UNO are arranged at 

A. New York, USA

B. Hague (Netherlands)

C. Geneva

D. Paris

Ans. A

2. "The acceleration of an object depends upon the net force acts on an object and mass of an object " is newton's which law

A.1st law of motion

B. 2nd law of motion

C. 3rd law of motion

D 1st and 2nd law of motion

Ans. B

3. Which scope helps to see the outer surface of the water of sea from a submarine?

A. kaleidoscope.

B. periscope.

C. spectroscope.

D. telescope.

Ans. B 

4. Dr Zakir Hussain was 

A. the first Muslim leader of India.

B. third president of India.

C. first leader of Indian National Congress

D. first speaker of Lok Sabha

Ans. B

5. How many countries in G-15?

A.15

B. 17

C.18

D. 25

Ans. C

6. Fathometer is used to measurement 

A. Earthquakes

B. Rainfall

C. Ocean depth

D. Speed of water flow

Ans. C

7. Which metal is mostly used For reduction iron?

A. Aluminium

B. Copper

C. Lead

D. Carbon

Ans. B

8. Man Hockey was played first time in the Asian Games on 

A. 1958 in Tokyo

B. 1962 in Jakarta

C. 1966 in Bangkok

D. 1970 in Bangkok

Ans. A

9. ESCAP full form is

A. Education and Social Commission for Africa and Pacific

B. European Society Council for Africa and Pacific

C. Economic and Social Commission for Asia and Pacific

D. None of the abovementioned

Ans. C

10. Firdausi was 

A. an artist

B. a great poet

C. Both alternative An and B

D. None of the abovementioned

Ans. B

11. Himalayan Mountaineering Institute is at 

A. Darjeeling

B. Dehradun

C. Simla

D. Dispur

Ans. A

12. Gabriel Daniel Fahrenheit was 

A. a German Physicist

B. make the mercury thermometer 

C. devised temperature scale

D. All of the above

Ans. B

13. Newton is a unit of 

A. Acceleration 

B.Gravity

C. Force

D. None of the above

Ans. C

14. Dr Linus Carl Pauling is won two Nobel prizes separately for 

A. Medicine in 1954, Physics in 1962

B. Peace Prize in 1954, Chemistry in 1962

C. Chemistry in 1954, Medicine in 1962

D. Chemistry in 1954, Peace Prize in 1962

Ans. D

15. Number of bones of a human child

A. 206

B. 270

C. 260

D. 200

Ans. B

16. East Timor, which turned into the 191st individual from the UN, is in the landmass of 

A. Asia

B. Africa

C. Europe

D. South America

Ans. C

17. Total Length of the Ganga River

A. 1569 km

B. 2110km

C.2525km

D.3000km

Ans. C

18. Gopal Krishna Gokhale 

A. started as a maths educator and rose to the situation of the important of Ferguson College, Pune

B. founded the workers of India Society

C. President of the Congress in 1905

D. All of the above

Ans. B

19. GNLF represents 

A. Gorkha National Liberation Front

B. Gross Neat Liberation Form

C. Both alternative An and B

D. None of the above

Ans. A

20. Fa-Hien was 

A. the first Buddhist monk visit India in the time of Chandragupta Vikramaditya

B. the pioneer of Puerto Rico and Jamaica

C. the first Buddhist monk of India 

D. None of the above

Ans. A

21. India's first satellite is named after 

A. Aryabhatta

B. Bhaskara II

C. Bhaskara I

D. Agni

Ans. A


22. India's first nuclear reactor was 

A. Zerlina

B. Dhruva

C. Apsara

D. Kamini

Ans. C


23. INS Venduruthy is located at 

A.Willingdon, Kochi

B.Vaijack

C. Jamnagar

D. Mumbai

Ans. A


24.India won gold first time in Olympics Man's Hockey in 

A. 1918

B. 1928

C. 1938

D. 1948

Ans. C


25. What number of teeth have adults people?

A. 32

B. 34

C. 38

D. 42

Ans. A


Conclusion :

This type of questions are the most important, simple and common questions read it and grow your skill.

Lastest Basic General Knowledge 2019 Part 2 Lastest Basic General Knowledge 2019 Part 2 Reviewed by The innovative on April 18, 2019 Rating: 5
Powered by Blogger.